contact@femmedigitale.ro instagram

Anamaria Guguian

Anamaria Guguian este artistă independentă, facilitatoare de ateliere de dans terapeutic, coach somatic și fondatoarea proiectului I Dance You.

În explorările sale artistice tatonează linia fină dintre dans ca artă performativă și dans ca unealtă terapeutică transformând această delimitare într-o practică fluidă în care dansul devine atât pentru spectatori cât și pentru dansatori o artă terapeutică ce are capacitatea să aline, să susțină și să deschidă noi perspective. Natura este spațiul sacru și sursa de inspirație pentru mare parte din procesele pe care le inițiază.

Începând cu 2018 a coregrafiat mai multe spectacole de dans comunitar: Ce ne ține împreună (2017), Meravillosa Creatura (2019), Migdalii Înfloriți (2018), Corpuri celeste (2020). A făcut parte din mai multe proiecte coregrafice: Simple Plăceri (coregraf Cosmin Manolescu), Politicile corpului Indisciplinat (proiect inițiat de Descentrat), Move Fest Kosice.

În 2019 a primit premiul pentru cel mai bun performance al anului în cadrul Premiile anului în cultură la Brașov, iar în 2020 a primit Premiul Centrului Național al Dansului București pentru contribuția remarcabilă adusă dansului contemporan în România. În 2021 a creat Ludic, primul manual video de mișcare creativă din România destinat educatorilor și învățătorilor cu scopul de a introduce mai multe activități de dans și mișcare în învățământul de stat.

Creează și susține cercuri de dans terapeutic în țară și în străinătate, iar în prezent este într-o formare de lungă durată în Psihoterapie prin dans și mișcare.

Programul evenimentelor din cadrul proiectului este: