contact@femmedigitale.ro instagram

Oana Băluță

Oana a studiat științele comunicării și a ales să creeze identități vizuale pentru domeniul cultural. În paralel a studiat artele mișcării alături de Virginia Negru și PETEC. Împreună au creat Contact Bucharest Festival și spectacole pentru oameni mari și mici.

A început mișcarea intensivă încă de când practica sport de performanță, însă doar după conectarea cu Virginia Negru a realizat importanța prezentei în corp chiar și în repaus. Din pasiune pentru practicile corporale, a călătorit în Suedia și în Asia pentru a practica Contact Improvisation, Axis Syllabus, Feldenkrais, Body-Mind Centering, Ecstatic Dance, Yoga și Vipassana alături de profesori și dansatori internaționali.

După ce a revenit în România, a început să organizeze și să participe evenimente în jurul dansului ecstatic, jam sessions & contact improvisation. De când a devenit mamă facilitează clase de părinți-copii și contact improvisation.

În prezent colaborează ca performer cu IndieBox într-o producție de dans contemporan - moving [m]others. Proaspăt mutată în Brașov, a deschis un spațiu de rezidentă pentru mame singure artiste - Madira. Este inițiatoarea proiectului Femme monumentale. Femme végétale și plănuiește să extindă activitățile celor două inițiative locale prin-un spațiu de galerie și promovare pentru artistele locale.

Oana Băluță - performer & comunicator vizual pentru asociații culturale (PETEC, IndieBox, AREAL), co-organizator al festivalului international de contact improvisation Bucharest Contact Festival, inițiatoarea proiectelor Madira (casa mamelor singure, artiste), Femme monumentale. Femme végétale, baubo()baubo & gradinăreasă la grădina comunitară NUC din Brașov, cu experiență în organizarea evenimentelor de arte performative & dezvoltare personală. Pasionată de foraging, pigmenți naturali & grădinărit. Mamă.

Programul evenimentelor din cadrul proiectului este: