contact@femmedigitale.ro instagram

Orsolya Bálint

colecționar de lumină (artă fotografică | video)

Activitățile mele artistice desfășurate în ultimii ani sunt caracterizate de percepția mea tranzitorie și progresivă privind viața.

Diferitele abordări estetice sunt un catalizator organic în exprimarea de sine, încercând să-mi fac vocea auzită prin creația mea - imaginile fiind limbajul meu figurativ. Observarea este atât o metodă cât și un scop în munca mea, pentru a-mi rafina înțelegerea asupra lumii și capacitatea de a o reflecta.

Temele pe care le cercetez cu entuziasm sunt ’realitățile subiective’, care creează lumi paralele - și care îmi oferă un temei vast pentru a-mi pune întrebări și a căuta posibile răspunsuri. Consider că arta este un mijloc de (re)creare a realităților personale, oferind astfel posibilități nesfârșite.

Cât despre scopul esteticii lucrărilor mele, urmăresc să (re)aduc lumina și privirile asupra Omului ca un organ funcțional al Naturii și nu ca un corp străin crescut pe spinarea ei.

A deveni ‘o versiune mai bună a mea’ este energia și forța motrică care îndrumă atât viața mea personală cât și cea profesională.

De asemenea, mă fascinează colaborările interdisciplinare cu artiști din alte medii, cum ar fi dansul contemporan, muzica sau cinematografia – care îmi oferă o libertate de experimentare expansivă.

Programul evenimentelor din cadrul proiectului este: